Beringse Mariagrot komt terug in oude staat

In 1922 begonnen enkele seminaristen van de Paters Lazaristen met het bouwen van een grot in Beringe op het terrein van Patershof. Momenteel zijn leden van de Werkgroep Kruisen en Kapellen van Heemkundevereniging Helden in de weer de grot in alle glorie te herstellen.

De grot werd in 1927 gerealiseerd met gratis beschikbaar gestelde misbaksels en sintels van de Panningse steenovens. In 1927 kon de grot gewijd worden. Je hebt geen hogere wiskunde nodig om uit te rekenen dat de grot in 2027 100 jaar zal bestaan. Vanaf 15 september j.l. is de Werkgroep Kruisen en Kapellen van de Heemkundevereniging bezig, om zo goed (en kwaad) als mogelijk de grot te restaureren met een hedendaags tintje.

Het ligt in de bedoeling om met Pasen 2024 de vernieuwde grot in te wijden. Dankzij een subsidie van provincie Limburg en gemeente Peel en Maas en de medewerking van Camping Beringerzand kan dit nagenoeg € 12.000,00 kostende project bekostigd worden.

Ook een replica van het originele Bernadettebeeld krijgt een plaats bij de grot. Omdat de grot op het terrein van de midgetgolfbaan ligt, plaatst de werkgroep een aantal zitplaatsen, zodat bezoekers van de grot daar ook aangenaam kunnen verblijven.

Comments are closed.