Tijdschrift

De Moennik, historisch tijdschrift

De Heemkundevereniging Helden wil met haar tijdschrift op een toegankelijke manier een breed scala aan historische onderwerpen uit de voormalige gemeente Helden (kerkdorpen Beringe, Egchel, Grashoek, Helden, Koningslust en Panningen) onder de aandacht brengen van de leden en andere geïnteresseerde lezers.

De Moennik heeft ook vaste rubrieken, zoals:

‘Bèjeingezeumerd’ wetenswaardigheden van toen en nu;
‘Samen op de foto’ een groepsfoto uit de oude doos;
‘Heljes’ Verhalen, gedichten, artikelen geschreven in het Heljes dialect
‘Zoldergeheimen’ voorwerpen uit het depot van de Heemkundevereniging Helden worden voorzien van een verhaal;
‘Straatnaam’ de verklaring van een straatnaam
‘‘Achteraaf Bekeke’ Een rubriek waarin lezers reageren op artikelen die in De Moennik verschijnen


Voor een inhoudsopgave van de laatst verschenen nummers: zie rechts op deze pagina. Om een indruk te krijgen van het tijdschrift kunt u op PeelenMaasNet (www.peelenmaasnet.nl) een behoorlijk aantal edities downloaden.

De Moennik is er voor leden van de Heemkundevereniging Helden. Losse nummers zijn voor € 7,50 te koop bij:

•  Museum Peel&Maas Helden,
• Toeristisch Informatie Huis / VVV in Panningen,
• Primera/Blz. Panningen,

De Moennik is ook digitaal te bestellen. U dient daartoe de kosten van het tijdschrift (7,50 euro) plus de verzendkosten (3,85 euro), totaal dus 11,35 euro per exemplaar, over te maken op rekeningnummer NL64 RABO 0131 0440 60 t.a.v. de Heemkundevereniging Helden onder vermelding van het editienummer dat u graag wilt ontvangen én uw volledige adres. We zenden u dan per omgaande het tijdschrift toe. Voor De Moennik Bezónger geldt de volgende prijs: € 10,00 per exemplaar + € 3,85 verzendkosten, totaal dus € 13,85, Voor bestellingen uit het buitenland gelden andere verzendtarieven. Graag eerst uw bestelling melden via een mail naar admin@moennik.nl, waarna wij u een verdere instructie zullen toezenden.

Ook zijn er nog oude exemplaren te koop uit de jaren 1995 tot en met 2018. Deze kunt u bestellen voor slechts 1,00 euro per stuk plus 3,80 euro verzendkosten. Wilt u een grotere bestelling plaatsen, stuur dan eerst een mail naar admin@moennik.nl.

U kunt natuurlijk ook lid worden van de Heemkundevereniging Helden. In het lidmaatschap, dat slechts € 20,00 per jaar bedraagt (voor postleden € 30,00), zitten drie gratis thuisbezorgde edities van De Moennik en één De Moennik Bezónger per jaar.

De artikelen voor De Moennik worden geschreven door leden van de vereniging, maar de redactie verwelkomt ook graag bijdragen van derden. Voor meer informatie:

Wim Daniëls (eindredacteur) tel.: 06-21712229 E: redactie@moennik.nl

 

Comments are closed.